Boomkwekerij

Met sterke focus op kersenbomen

Depa-Fruit is als boomkwekerij uitsluitend actief in steenfruit, met een sterke focus op kersenbomen. Door deze specialisatie kunnen we een hoog kwaliteitsniveau garanderen. In de productie van de bomen hebben we de grootste aandacht voor elk onderdeel van het teeltproces.

Boomkwekerij

Alles begint met het gebruik van virusvrij gecertificeerd materiaal (enthout en onderstammen). Het enten van de bomen (handveredelingen) gebeurt in de winter. In het voorjaar worden de jonge boompjes geplant in de rijke Haspengouwse leemgronden. Alle verdere werkzaamheden zijn gebaseerd op de jarenlange technische ervaring van de zaakvoerder, Peter Durlet. Veel aanwezig zijn in het veld en de mensen aansturen is van kapitaal belang om de kwaliteit te garanderen. Tussen eind november en begin mei zijn de bomen beschikbaar en leverbaar om geplant te worden.

Naast kersenbomen werd het steenfruitassortiment de laatste jaren uitgebreid met zure kersen en pruimenbomen. Bomen van zure kersen kunnen ook steeds op aanvraag gemaakt worden.

Dankzij ons ruim netwerk aan contacten, ook met collega-boomkwekers in binnen- en buitenland, kunnen we op elke aanvraag naar steenfruitsoorten een antwoord bieden (bv.: abrikozen).
Contacteer ons

Type bomen

Hoofdzakelijk werken we met knipbomen. Dit type boom heeft een productieproces van 2 jaar in onze kwekerij. Het voordeel van een knipboom is dat je als teler meteen een boom plant met minimaal 6-8 zijtakken. In het 2de groeijaar kunnen deze bomen al 1 à 2 kg kersen produceren. Reeds in het 5de groeijaar halen ze hun volle rendement van 12 à 15 kg per boom.

Er is ook de mogelijkheid om met 1-jarige bomen te starten. Dit type heeft een productieproces van 1 jaar in de kwekerij. De bomen zijn wat lichter en hebben minder volume dan de knipbomen. Het voordeel hiervan is dat ze makkelijker en goedkoper te transporteren zijn, wat vooral bij verre bestemmingen interessant kan zijn.
Contacteer ons

DEPA-Fruit: Uw partner

Meewerkend zaakvoerder

Die continu opvolgt en de mensen in het veld aanstuurt om de hoge kwaliteitsstandaard te handhaven.

specialisatie in kersenbomen

Daardoor garanderen hoog kwaliteitsniveau en uniformiteit van onze bomen.

Technische ondersteuning

Zowel advies vóór het planten, als mogelijkheid tot opvolging na het planten (consultancy).

Copyright © 2019 DEPA-Fruit bv | Alle rechten voorbehouden
Website door akimm.be
envelope-ophonefacebookwhatsapphomecogstarenvelopeusersphone-handset